Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan 2 yıllık görev süresinde şehrimize kazandırdığı projeler ve önünüzdeki süreçte yapılacak yatırımlarla ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.
İşte o sunumdan kesitler:
Kurumsal kimlik kazandırma adına Bingöl Belediyesi'nin logosu değiştirildi. Bingöl balının markalaşması ve tanıtımına katkı sunmak amacıyla Havaalanı ve Gündoğdu kavşağına Bal anıtları dikildi. Aydınlatma direklerinde arı ve bal motifleri kullandı. Kurtuluş Caddesi’nde yollar 8 ile 12 metre genişletildi. 150 bin bitki, 5 bin fidan dikildi. 1 milyon süs bitkisi hedefiyle sera projesi hazırlandı.
Başkan Arıkan’ın Devrim olarak nitelediği imarda radikal kararlar alındı. Deprem faktörü gözetilerek düzenli bir şehir ve vatandaşın yaşam alanlarını korumak amacıyla kaçak yapılara müsaade edilmedi ve imarda herkese eşit davranıldı. Bireysel dönüşüm yerine toplu dönüşümler için girişimler başlatıldı. Engelsiz Yaşam Binası bitirildi ve parklara güvenlik kamerası yerleştirme çalışmalarına başlandı. Çevre dostu belediyecilik anlayışı ile Güneş Enerjisi, Çöpten enerji üretimi, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ve yeni çöp döküm saha çalışmaları başlatıldı.
“Planlanan Projeler”
Bingöl Lisesi arkasında bulanan yamaca Çapakçur Köprüsü ile entegre edilmiş şekilde yürüyüş yolları yapılacak.
Başkan Arıkan’ın ‘İlk işim’ dediği Belediye Hizmet Binası'nın yüzde 75’i tamamlandı. Temmuz Ağustos gibi taşınma işlemleri başlayacak. Birinci nizamiyeye kadar olan askeri alandaki Berlin duvarları yıkılacak. Askeriye kavşağından Diamont düğün salonuna kadar olan alanın da belediyeye devri sağlanacak. Bu alanda yeni yollar yapılacak. Şehiriçi otobüslerinin kalkış yeri bu alana alınacak. Yeni Otobüs durağı PTT karşısına alınacak. Askeriye kavşağı ile Beşyol arasında yeni bir bağlantı yolu yapılacak. Yeşilyurt mahallesine büyük bir çocuk oyun parkı kazandırılacak.
Yeni Belediye Hizmet Binasının karşısında bulunan Tarım İl Müdürlüğü Binası protokol ile Belediye’ye devri sağlanacak. Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımının ardından Yenişehir Devlet Hastanesi’nin devri için de girişimlerde bulunulacak. Orman, Meteoroloji, Doğa Koruma ve Milli Parklar şubesi Kasman bölgesine taşınacak. Bu alanın belediyeye devri sağlanacak.
Aşağıçarşı’da 1.etap Millet Vadisi projesi hayata geçirilecek. 800 metre 350 dönümlük alanda Millet Vadisi Projesi finansmanını TOKİ üstlenecek. Vadinin üstünde teleferik sistemi kurulacak.
Ankara’ya giderek bakanlık kapılarını aşındıran Başkan Arıkan’ın mücadelesiyle kazanılan 420 milyon lira yatırım bedeli ile TOKİ tarafından yapılması sağlanan Kentsel Dönüşüm Projesiyle Kültür Mahallesi çarşı merkezi kadar yoğun, yeni ve modern bir görünüm kazanacak.
Solhan yolunda asfalt plenti kurulacak. Ana arterlerden başlamak üzeri sıcak asfalt çalışmalarına yoğunluk verilecek ve kademeli olarak şehirdeki bütün parke taşları kaldırılacak yerine bütümlü sıcak asfalt yapılacak.
Mevcut Hükümet Konağı yıkılarak yerine altı otopark üstü kent meydanı olacak şekilde şehrimize katlı otopark ve ilk defa bir meydan kazandırılacak. İnönü TOKİ konutlarının içerisinde Gençlik Merkezi inşa edilecek. Jandarma Komutanlığı’nın karşısında bulunan ve Şeker Fabrikasına ait olan arsanın belediyeye tahsisi yapılacak ve bu alanda çok amaçlı bir kültür ve sanat merkezi kurulacak. Kültür Mahallesi ile Devlet Hastanesi arasına bir yaya yolu köprüsü kurulacak. Bu köprü acil durumlarda araç geçişine de uygun şekilde inşa edilecek. Saniyede 320 litre akan şehrin içmesuyu kaynağına ek olarak saniyede 450 litre akan yeni su kaynağı ilave edilecek. Dsi ile ortak yapılacak çalışma ile bu kaynak Kürük hattına bağlanacak ve yapılacak içmesuyu göletleri ile şehrin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacı karşılanacak.
İlave imar revizyonu, yeni yerleşim yerleri planları ile yeni bir Bingöl oluşturulacak.
Tüm bu projelerin desteklenmesinde güçlü bir siyasi irade yer aldı. Milletvekillerinin katkıları, Bakanlıklar ve vatandaş desteği, teşkilatlar arasında uyum ve birliktelik birçok kapıyı sonuna kadar açtı ve bu kazanımların temel taşı oldu.
|