|
||
COĞRAFİ İŞARET ÜRETİMİ ARTTIRDI | ||
Coğrafi işaret alan Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin yaygınlaştırılması için çiftçilere yüzde 75 hibeli fasulye tohumu dağıtıldı. | ||
EKONOMİ Haberi | ||
![]() |
||
|
||
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında, Yedisu’da fasulye üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün başvurusu üzerine 2021 yılında coğrafi işaret alan Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin yaygın olarak üretilmesi için çiftçilere destek veriliyor. Yedisu ilçesinde düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantıları ve yapılan hibeli tohum desteği ile 2020 yılında 200 dekar olan Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin ekim alanı, 2021 yılında 350 dekara çıkarıldı. Böylece yıl içerisinde 53 ton fasulye üretimi gerçekleştirildi. ÜRETİM ALANI ARTTIRILACAK 2022 yılında ise Yedisu Horuz Kuru Fasulye üretim alanının 350 dekardan 600 dekara çıkarılması hedefleniyor. Bu kapsamda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından Yedisu İlçesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli 4.840 kilogram tohum desteği verildi. Tohum dağıtım törenine Yedisu Kaymakamı Mehmet Kaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, DSİ 94. Şube Müdürlüğü Teknik Personelleri ile ilçe müdürlüğü teknik personelleri, köy muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı. |
||
|
||
Etiketler: COĞRAFİ, İŞARET, ÜRETİMİ, ARTTIRDI, |
|
||
|