BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ 13 MADALYA ALDI
Haber
22 Kasım 2022 - Salı 19:00 Bu haber 2901 kez okundu
 
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ 13 MADALYA ALDI
ingöl Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, 10 altın ve 3 gümüş madalya kazandı.
EĞİTİM Haberi
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ 13 MADALYA ALDI

Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Diyarbakır’da düzenlendi. Fuarda düzenlenen Diyarbakır Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması'na Bingöl Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Batman Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi katıldı.

Bingöl Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, 10 altın ve 3 gümüş madalya kazandı. Bingöl Üniversitesi öğrencileri, grup yarışmasında ise bölge ikincisi oldu.

Bu ödüller ile Bingöl Üniversitesi, katılımcı üniversiteler arasında en çok altın madalya alan üniversite oldu.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını belirterek, “Aşçılık Bölümü öğrencilerimizin başarı bizleri gururlandırdı. Daha büyük başarılar kazanmalarını temenni ediyorum. Emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Madalya kazanan öğrenciler ve yemekleri:

Üniversite Kategorisi (Grup) – Gümüş Madalya

(Serdar Özdemir, Arzu Ayerdem, Yusuf Güven, Muhammed Öz)

Çorba: Kuşkonmaz Çorbası

Ana Yemek: Keşkekli Keklik Kapama

Tatlı: Karpatka Tatlısı

Üniversite Kategorisi (Bireysel)

Eda Orhan: Yöresel Yemekler - Kavun Dolması – Altın Madalya

Aysel Arda Güven: Yöresel Yemekler – Zervet – Altın Madalya

Tayyip Akbulut: Ana Yemek (Et) - Kremalı Mantarlı Bonfile – Altın Madalya

Büşra Özer: Ana Yemek (Et) - Hasan Paşa Köfte - Altın Madalya

Hicran Gürbüz: Ana Yemek (Et) - Kavurmalı Suşhi – Gümüş Madalya

Bergen Bektaş: Ana Yemek (Tavuk) - Nar Sos Dolgulu Tavuk Bonfile Sarma – Altın Madalya

Melek Kılıç: Ana Yemek (Tavuk) - Pastırmalı Tavuk Sarma – Gümüş Madalya

Necla Altürk: Ana Yemek (Balık) - Kestane Soslu Kremalı Somon – Altın Madalya

İrfan Bezekçi: Ana Yemek (Balık) - Nar Soslu Bulgur Yatağında Somon– Gümüş Madalya

Usame Bucuka: Ana Yemek (Balık) - Ispanak Soslu Somon – Altın Madalya

Esra Evrensel: Tatlı - İncir Dolması – Altın Madalya

Rumeysa İbiş: Tatlı - Panna Cotta – Altın Madalya

Serhat Özer: Tatlı - Helva-i Hakani – Altın Madalya

Bingöl Üniversitesi, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanları; Öğr. Gör. Ayşe Koç Apuhan, Öğr. Gör. Aziz Bükey, Öğr. Gör. Handan Hamarat, Öğr. Gör. Murat Göral, Öğr. Gör. Tuğba Beyazkaya, Öğr. Gör. Yusuf Gökçe, Öğr. Gör. Yusuf Bayatkara da öğrencilere destek için fuara katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BİNGÖL, ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİLERİ, 13, MADALYA, ALDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı