|
||
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ 13 MADALYA ALDI | ||
ingöl Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, 10 altın ve 3 gümüş madalya kazandı. | ||
EĞİTİM Haberi | ||
![]() |
||
|
||
Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Diyarbakır’da düzenlendi. Fuarda düzenlenen Diyarbakır Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması'na Bingöl Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Batman Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi katıldı. Bingöl Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, 10 altın ve 3 gümüş madalya kazandı. Bingöl Üniversitesi öğrencileri, grup yarışmasında ise bölge ikincisi oldu. Bu ödüller ile Bingöl Üniversitesi, katılımcı üniversiteler arasında en çok altın madalya alan üniversite oldu. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını belirterek, “Aşçılık Bölümü öğrencilerimizin başarı bizleri gururlandırdı. Daha büyük başarılar kazanmalarını temenni ediyorum. Emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Madalya kazanan öğrenciler ve yemekleri: Üniversite Kategorisi (Grup) – Gümüş Madalya (Serdar Özdemir, Arzu Ayerdem, Yusuf Güven, Muhammed Öz) Çorba: Kuşkonmaz Çorbası Ana Yemek: Keşkekli Keklik Kapama Tatlı: Karpatka Tatlısı Üniversite Kategorisi (Bireysel) Eda Orhan: Yöresel Yemekler - Kavun Dolması – Altın Madalya Aysel Arda Güven: Yöresel Yemekler – Zervet – Altın Madalya Tayyip Akbulut: Ana Yemek (Et) - Kremalı Mantarlı Bonfile – Altın Madalya Büşra Özer: Ana Yemek (Et) - Hasan Paşa Köfte - Altın Madalya Hicran Gürbüz: Ana Yemek (Et) - Kavurmalı Suşhi – Gümüş Madalya Bergen Bektaş: Ana Yemek (Tavuk) - Nar Sos Dolgulu Tavuk Bonfile Sarma – Altın Madalya Melek Kılıç: Ana Yemek (Tavuk) - Pastırmalı Tavuk Sarma – Gümüş Madalya Necla Altürk: Ana Yemek (Balık) - Kestane Soslu Kremalı Somon – Altın Madalya İrfan Bezekçi: Ana Yemek (Balık) - Nar Soslu Bulgur Yatağında Somon– Gümüş Madalya Usame Bucuka: Ana Yemek (Balık) - Ispanak Soslu Somon – Altın Madalya Esra Evrensel: Tatlı - İncir Dolması – Altın Madalya Rumeysa İbiş: Tatlı - Panna Cotta – Altın Madalya Serhat Özer: Tatlı - Helva-i Hakani – Altın Madalya Bingöl Üniversitesi, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanları; Öğr. Gör. Ayşe Koç Apuhan, Öğr. Gör. Aziz Bükey, Öğr. Gör. Handan Hamarat, Öğr. Gör. Murat Göral, Öğr. Gör. Tuğba Beyazkaya, Öğr. Gör. Yusuf Gökçe, Öğr. Gör. Yusuf Bayatkara da öğrencilere destek için fuara katıldı. |
||
|
||
Etiketler: BİNGÖL, ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİLERİ, 13, MADALYA, ALDI, |
|
||
|