|
||
IŞGIN’IN FAYDALARI | ||
Bingöl başta olmak üzere bahar aylarında bölge illerinin vazgeçilmezi olan Işkın’ın sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. | ||
SAĞLIK Haberi | ||
![]() |
||
|
||
İlkbaharın gelmesi ile birlikte şifa kaynağı olan Işkın tezgahlardaki yerini aldı. Son yıllarda İngiltere ve ABD’de yapılan araştırmalar sonucunda kansere karşı koruyucu etkisinin tespit edilmesi üzerine Işkın’a olan ilgi her geçen gün artıyor. Bingöl, Elazığ, Erzurum, Muş, Tunceli ve Bitlis başta olmak üzere birçok ilde yetişen Işkın’ın birçok hastalığa da iyi geldiği biliniyor. İngiltere’de yapılan bazı araştırmalar, ışkın ya da bilinen diğer adlarıyla ışgın ve uçkun otunda birçok kırmızı sebzede yer alan polifenol adlı maddenin çok sayıda bulunduğunu ve bu nedenle kansere karşı koruyucu etki gösterdiğini tespit etti. Kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyen ışkın otu bu nedenle farklı kanser türlerinde destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılmakta. Uzmanlar, bahsedilen polifenol maddesi, yalnızca ışkın otunun pişirilmesi ile ortaya çıktığı için otun kaynatıldıktan sonra tüketilmesini tavsiye etmekteler. ABD’de yapılan bir çalışmada ise ışgın otunun kanser hücrelerinin gelişimini yavaşlattığı ortaya konuldu. IŞGIN OTUNUN FAYDALARI -Özellikle lösemi kanserinin önlenmesinde kullanılır. -Mideyi rahatlatır ve sindirimi kolaylaştırır, kusmayı önler. -Şeker, tansiyon hastalıklarına da devadır. -Afrodizyak özelliğine sahiptir. -Kabızlığı gidermede başarılıdır. -Astım, nefes darlığı, soğuk algınlığı, ishal, hemoroit, ülser gibi vakalara da iyi gelir. -Grip, ateşli hastalıklar, böbrek rahatsızlığı, yorgunluk, uykusuzluk, stres gibi etmenlere de büyük yararı dokunmaktadır. -Kan şekerini düzene sokar. -Özellikle hamilelik esnasında oluşan lekeler için fayda sağlar. Kabuklarının iç kısmını lekeli bölgeye sürerek vücudunuzdaki lekelerden kurtulabilirsiniz. -Kolesterolü düşürme de fayda sağlayan ışgın, kalp rahatsızlarının oluşmasını engeller. -Kırışıklıkları giderir, cildi yeniler. |
||
|
||
Etiketler: IŞGIN’IN, FAYDALARI, |
|
||
|