YASAK BİR GÜNE İNDİ

Buna göre, Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak, uzun zamandır kapalı olan lokanta, kafe gibi alanlar faaliyet gösterecek.

-SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI-

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00-05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

-ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI-

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak olup sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek.

-İŞ YERLERİNİN FAALİYETLERİ-

-Sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi); masalar arasında her yönden 2 metre, yan yana sandalyeler arasında 60 cm mesafe bırakılması, aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi kaydıyla 07.00-21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

-14 Nisan 2021 tarihinden bu yana kapalı olan sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, internet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, halı sahalar, spor salonları, açık yüzme havuzları, lunaparklar ve tematik parkları, faaliyet alanında bulunan iş yerleri faaliyet gösterebilecek.

-Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan Pazar günlerinde; marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

-KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA MESAİ-

Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan 10.00-16.00 saatleri arası mesai sistemi ile uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usulünün uygulanmasına kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında da devam edilecek.

-DÜĞÜNLER YAPILABİLECEK-

Nikah törenleri ile nikah merasimi şeklindeki düğünler; açık alanlarda; masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması şartıyla yapılabilecek.

Kapalı alanlarda ise, bu kurallara ilave olarak; kişi başı asgari 6 m² alan bırakılması, azami 100 davetli ile sınırlandırılması kaydıyla yapılabilecek. 

Nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.