REKTÖRLER BURDUR’DA BİR ARAYA GELDİ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” kapsamında yer alan üniversitelerin performansları aktarılarak, karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunuldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Burdur Valisi Ali Arslantaş ve il protokolünden yetkililerin yanı sıra “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” bünyesinde çalışmalarına devam eden Bingöl, Bartın, Artvin Çoruh, Aksaray, Düzce, Hitit, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir Ahi Evran, Muş Alparslan, Recep Tayyip Erdoğan, Siirt, Uşak ve Yozgat Bozok Üniversitelerinin rektörleri ve programdan sorumlu rektör yardımcıları ile programa dâhil edildiği ilan edilen “Batman, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Munzur ve Hacı Bektaş Veli Üniversitelerinin rektörleri ve ilgili rektör yardımcıları katıldı.

TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPILDI
Toplantının açılış bölümünde MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın gerçekleştirdiği konuşmaların ardından konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programında yer alan üniversitelerimizin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla 2019 yılından bu yana belli aralıklarla proje kapsamındaki üniversitelerimizde toplantılar düzenlendiğini hatırlattı.
“Nitelikli bilgi ve yetiştirilen insan kaynağının katkısı önemli”
YÖK olarak yükseköğretimin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerinde “kalite, çeşitlilik, farklılık ve bölgesel gelişme odaklı” bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerinin altını çizen Özvar, yapısal değişim niteliğindeki en önemli gelişmelerden birisi olan üniversitelerimizin misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmasına yönelik çalışmalarını da bu kapsamda değerlendirildiğini ve bu alandaki faaliyetlerini üniversiteler ve tüm paydaşlar ile birlikte bundan sonra da güçlendirerek devam ettirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.
Özvar, program kapsamında üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelinin etkin kullanılması; yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması; bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesinin amaçlandığını da vurguladı.

‘ARI VE ARI ÜRÜNLERİ ALANINDA BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Toplantıda söz alan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Bingöl Üniversitesi olarak Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı'nda Arı ve Arı Ürünleri alanında başarılı çalışmalar yapıyoruz. Bu alanda yüksek lisans ve doktora eğitimleri vermekteyiz. Özellikle 100/2000 YÖK Doktora bursları kapsamında öğrencilerimiz var. Bizlere her zaman destek olan YÖK Başkanımız Erol Özvar’a, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Naci Gündoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Tolga Balcı’ya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek’e, toplantıya katılan rektörlerime ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.