“KARDEŞLİĞİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Valiliği tarafından 2021 yılının kardeşlik yılı ilan edilmesini TRT Erzurum Radyosu’na değerlendirdi.
Bingöl Valiliği öncülüğünde Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi’nin desteğiyle yıl boyunca kardeşlikle ilgili etkinlikler yapılacağını belirten Rektör Çapak, kardeşlik yılı olarak belirlenen 2021 yılının Bingöl açısından güzel bir yıl olduğunu ifade etti.
Kardeşlik yılı kapsamında üniversite olarak; Diyanet İşleri 17. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla “Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” konferansı, sonrasında da Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Andı ve kendi alanında uzman kişilerin katıldığı “Kardeşliğin Temeli; Sevgi ve Vefa” konulu panel düzenlediklerini belirten Çapak, kardeşlik yılı kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.
“ON İKİ AY BOYUNCA HER AY FARKLI KONULARDA PROGRAMLAR OLACAK”
Bingöl Valiliği öncülüğünde il ve ilçelerde kurum yöneticilerinin katılımıyla birtakım faaliyetler yapıldığını anlatan Çapak, şunları kaydetti: “Her bir kurumun kendince belirlediği programlar var. 12 ayda kardeşlikle ilgili 12 farklı başlıkta program yapılacak. Esas olan bu faaliyetlerin gerçekleşmesi değil, bunların etki değerinin fazla olmasını sağlamaktır. Üniversite olarak da seminer, panel ve konferans gibi faaliyetlerimize devam ediyoruz. İnşallah kardeşlik farkındalığı, insanların kardeşliğe dair duygularını canlandırmasına vesile oluruz. Çünkü pandemiden kaynaklı maddi ve manevi anlamda psikolojik olarak sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız var ve özellikle kardeşliğin çok önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu faaliyetlerle de yeniden bir heyecan oluşturup, kardeşlik adına adım atmak istiyoruz.”
“ÜNİVERSİTE GELİŞİYOR”
Üniversitenin faaliyetlerini de değerlendiren Çapak, “YÖK Anadolu Projesi çerçevesinde üniversitemiz dâhil 15 genç üniversite, 12 kıdemli üniversite ile eşleştirildi. Bu noktada üniversitemiz, Erciyes Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile eşleştirildi. İstanbul Üniversitesi’nin psikoloji hocaları, bizim psikoloji bölümümüzdeki derslerimize girecek, bu şekilde öğrencilerimiz de istifade edebilecek. Erciyes Üniversitesi'nin diş hekimliği, hemşirelik ve ilahiyat hocaları da öğrencilerimize ders verebilecek ve bu şekilde pratiklerini de görmüş olacaklar. Böylece öğrenciler, sadece Bingöl Üniversitesi’nden değil Türkiye'nin iki tane iyi üniversitesinden faydalanmış olacak” diye konuştu.
Bingöl Üniversitesi’nin genç bir üniversite olduğunu ifade eden Çapak, Bingöl Üniversitesi’nin 12 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen iyi bir noktada olduğuna işaret etti.
Çapak, şunları söyledi: “Üniversitemiz, Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma alanında pilot üniversite seçildi. Tarım ve Havza alanında arı ve arı ürünleri ile ilgili birçok proje hazırlanmış durumda. Bununla ilgili alt yapımızı güçlendirdik. Laboratuvarlarımızda bal ile ilgili analizler yapabiliyoruz. Polen, propolis, arı sütü, krem bal gibi ürünler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bingöl balının tanıtımı için, kalitesini artırmak için Bingöl Üniversitesi olarak her türlü çabayı gösteriyoruz. Fiziki olarak genişlemekle beraber nitelik olarak da geliştik. Bunun yanı sıra dijital dönüşümle ilgili Yükseköğretim Kurumu’nun seçtiği pilot üniversiteler arasındayız. Güzel çalışmalar yapıyoruz. Uzaktan eğitim gören öğrencilerimizle iletişime geçerken, canlı ders yaparken dijital dönüşüm sayesinde herhangi bir problem yaşamadık.”