Dijital eğitimde işbirliği
YÖK ve Cisco arasında dijital eğitim alanında 16 Mart 2020'de başlatılan iş birliği kapsamında, Anadolu'da bulunan ve "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan 24 üniversiteden akademisyenlere "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında eğitim verildi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, toplantıda yaptığı konuşmada; yeni YÖK olarak yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini belirterek, bu süreçte bunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığının altını çizdi.
Saraç: “2018 yılının Aralık ayında, yani bundan tam iki yıl önce, Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm projemizi başlatmıştık. Projenin ilk etabında 20 üniversitemizden 60 binin üzerinde öğrencimize ve 10 binin üzerinde öğretim elemanımıza dijital beceri eğitimi verdik. Projemizin temel amacı, öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin dijital yeterliliklerinin artırılmasıydı. Bu aslında bir farkındalık projesiydi. Biz YÖK olarak, sadece üniversitelerimizdeki potansiyeli harekete geçirmeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Nitekim geçtiğimiz mart ayında başlayan ve halen devam eden pandemi sürecinde bu proje kapsamında verilen eğitimlerin önemli ölçüde faydasını gördük" dedi.
YÖK ve Cisco'nun dijital eğitim alanındaki bu iş birliği kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan, Osmaniye, Siirt, Şırnak üniversiteleri yer aldı. Katılım sağlayan rektörler adına Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a söz verildi.
Çapak konuşmasında; “Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Anadolu üniversitelerine yönelik çığır açıcı projeler ortay koydu. Bunlardan bir tanesi de ‘Dijital Dönüşüm’dür. Ayrıca bundan önce de üniversitemizin de içinde bulunduğu ve Başkanımızın pratiğe geçirdiği YÖK Sanal Laboratuvar, Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma, Araştırma Üniversiteleri, 100/2000 Doktora Bursu ve YÖK Anadolu gibi projelerin Anadolu üniversitelerine çok şey katacağına inanıyoruz. Bu çalışmalarla Anadolu üniversitelerinin YÖK tarafından sahiplenilmesi bizleri ve bölge halkını son derece memnun etmiştir. Bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Yeni YÖK’e ve hasetten Sayın Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a çok teşekkür ederiz” dedi.
Projede eğitim alan 63 akademisyenden 51'i eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Bu kapsamda eğitimlerini başarıyla tamamlayan akademisyenlere yönelik “sanal sertifika töreni" düzenlendi. Törende Bingöl Üniversitesi çalışanlarından Öğr. Gör. Mücahit Çalışan ve Öğr. Gör. M. Zekeriya Gündüz’e sertifika verildi.