ÇAYTEPE KÖYÜ SULAMA KOOPERATİFİ KURULDU

Bingöl’de ekilebilir tarım arazisi en fazla olan köylerden biri Çaytepe’de, çiftçiler kooperatif çatısı altında bir araya geldi. Birlikte hareket ederek daha verimli ve profesyonel tarım modeline geçmeyi hedefleyen kooperatif üyeleri, sulama göleti ile yeni projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor.

Devlet Su İşleri bünyesinde yapılan gölet sayesinde Çaytepe halkının zirai sulama ihtiyacının giderildiğini belirten S.S. Çaytepe Sulama Kooperatifi Başkanı Volkan Akkuş, Çaytepe halkının kurmuş olduğu sulama kooperatifinin köyde tarımın aktif hale gelmesi açısından önemli bir başlangıç olduğunu söyledi.

Akkuş, “Plan ve projeler kapsamında başta köy halkı olmak üzere Bingöl ve ülkemize tarımsal kalkınmada katma değer sağlayacak projelerin oluşması için kooperatif olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla istişare halinde olacağız. Güzel ve faydaya dönük projeler geliştirip hayata geçireceğiz. Başta Bingöl Valiliği, Bingöl Üniversitesi ve Genç Kaymakamlığı olmak üzere Genç Belediyesi ve tarımsal destek oluşumları olan kurumların her zaman desteğine ihtiyacımız olacak.” dedi.

Kurum amirlerinden de destek isteyen Akkuş, “Projelerimiz konusunda zaman ile yeni arayışlar içinde olup başta milletvekillerimiz, Bingöl Valimiz, Üniversite Rektörümüz, Genç Kaymakamımız, Genç Belediye Başkanımız ve tüm kurum ve kuruluşlarımız ve iş dünyasının saygın işadamlarına çağrımız var. Çaytepe halkının Bingöl’e ve bölgeye uzattığı eli tutmak, istihdamın oluşması için adım atmak, refahın huzurun güvenin her daim olduğu güzel köyümüze bir Bingöl bir Türkiye güzelliği katmaktır hayalimiz. Bu hayallerimizin gerçekleşmesinde büyüğümüz olarak hepinizden destek bekliyoruz” dedi.

Akkuş, yapmayı planladıkları projeleri şöyle sıraladı:

1.Çaytepe Sulama Kooperatifi su işlemesini sağlıklı bir şekilde sürdürmek.

2.Kurum ve kuruluşlardan her türlü desteği almak.

3.Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesiyle ortaklaşa bölgemizde yetiştirilmek üzere tarımsal bir kaç ürün üzerinde yoğunlaşıp, o üründe pilot bölge olmak.

4.Göletin bulunduğu bölgede doğa ile iç içe mesire alanı oluşturmak.

5.Göletimizde bulanan balık popülasyonundan faydalanmak ve olta balıkçılığına yönelmek.

6.Göletimiz üzerinde kano sandal turizmi ile ilimize güzel bir değer katmak.

7. Bingöl başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza huzur güven içinde göl kenarında doğayla iç içe kamp alanlarının oluşmasına öncülük etmek.

8. Gölet bölgesinde can güvenliği sağlanmak üzere aydınlatma oturma bankları için çalışma yapmak .

9. Bingöl Orman Müdürlüğünce bölgeye uygun ağaç ekimi talep edip bin fidan bin gelecek mantalitesiyle çevreyi korumak, doğayla iç içe olmanın huzurunu yaşamak ve bunun için adımların atılmasını sağlamak.”