BİTKİ ÇAYLARI RAF ÖMRÜ 2 SENE
Koronavirüs döneminde gıdanın öneminin arttığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, kış mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı kış çayları konusunda ise, “Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir” dedi.
Aktarlar, kış çaylarının serin yerde saklanması konusunda hemfikir. Vatandaşlar ise çaylarını kapalı kutularda sakladığını belirtiyor.
GIDANIN ÖNEMİ ARTTI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs döneminde gıda tüketimi konusunda, “Korona döneminde vatandaş daha fala evde olduğu için evdeki tüketimler, evde yemek yapılması ve bununla ilgili alışveriş ile farkındalık biraz daha arttı. Ama diğer taraftan biz bunu fırsata çevirmek için böyle bir zor dönemde de olsa bu kampanyayı ‘Gıdanı koru, sofrana sahip çık’ kampanyasını lanse etmeyi kendimize bir fırsat bildik. Şu an herkes gıdanın değerini anladı. Bir lokma ekmeğin değerini gerçekten hem ülkemizde hem herkes değerini anladı. Bu konuyla ilgili bir farkındalık var. Bu farkındalık varken bizim tüketiciyi biraz daha bilinçlendirmekle ilgili bu kampanyayı başlattık. Bu kampanyaları hep biz başlatıyoruz ama önemli milletimizin sahip çıkması. Milletimiz eğer buna sahip çıkarsa çok daha iyi olur. Evinde değilse bile gittiği restoranda bir problem görüyorsa o da müdahale edecek. O restoran gıda israfı konusunda sertifikalı mı değil mi bir süre sonra sorgulamaya başlayacaklar. Ciddi bir bilinçlenme kampanyası oluşmuş olacak” dedi.
“BİRÇOK KURU GIDA ÜRÜNÜNDE 2 SENEYE VARAN RAF ÖMRÜ VAR”
Pakdemirli, bitki ve kış çayları konusunda, “Doğru saklamak, doğru derecede saklamak, bazılarını açıkta saklamak, bazılarını kapalı dolapların içerisinde saklamak, bazılarını buzdolabının içinde saklamakla bunlar çözülebilir. Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir. Şu çok önemli; alışveriş listesi yapıyor musunuz? Alışveriş listesi yaparak evden çıkarsanız; burada evdeki stok miktarımızı bilip ona göre alışverişimizi planlarsak, evde de fazladan kalan ve çöpe atılan gıda miktarı daha az olur diye düşünüyorum. Bizim bol kepçe özelliğimiz var ama annelerimizin, anneannelerimizin israftan kaçınma özelliği var. Bizim bu israftan kaçınma özelliğini ön plana çıkarmamız lazım” diye konuştu.
PTT AŞ 180’İNCİ YAŞINI KUTLUYOR
Posta Nezareti olarak 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan PTT AŞ, 180’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. İki asra yakın tarihini tecrübesiyle birleştiren, geçmiş ve gelecek arasında uzanan bir köprü kuran Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) olarak, yenilikçi bakış açısıyla, teknolojik yatırımlarımızı, kaliteli ve güvenli hizmet anlayışıyla da ürün ve hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün artırmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer alarak, posta, kargo, lojistik, e-ticaret, bankacılık ve sigortacılık gibi sektörlerde ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz.
Posta sektörünün yanı sıra bugün bilgiyi anında paylaşabilen ve küreselleşen bir dünya pazarında söz sahibi olmak için iddialı olduğu sektörlere odaklanan bir kurum olmayı hedefliyoruz. Tüketicinin daima yanında olan gücünü tüketicimizden alan bir yaklaşımla, 43 bini aşkın çalışanımız ve 5 bini aşkın hizmet noktamız sayesinde “gidilmeyen yere gitmek ve olunmayan yerde olmak” ilkesini Türkiye’nin her köşesinde hayata geçiriyoruz.